Zeewier kopenAmalgaam“, de zilvergrijze tandvullingen zijn niet zo onschuldig als we willen doen geloven. Ze bevatten meer dan 50% kwik. Kwik behoort tot één van de meest giftige stoffen op aarde!

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat kwik op verschillende manieren in je lichaam komt:

* door het kauwen verdampt het kwik uit de vullingen en je ademt het in

* via je tandwortels dringt het kwik door in je lichaam

* door het speeksel en voedsel dat door het kauwen kwik opneemt uit de vullingen

Herken je de volgende onverklaarbare gezondheidsproblemen; vermoeidheid, misselijkheid, geen eetlust en jeuk en  zitten er Amalgaamvullingen in je gebit, of heb je in het verleden Amalgaamvullingen in je gebit gehad, lees dan verder.

Het probleem is dat de vergiftiging heel traag gaat, waardoor men dikwijls pas na jaren ziekteverschijnselen krijgt. Deze verschijnselen worden meestal door de huisarts of tandarts niet in verband gebracht met Amalgaamvullingen. Ons lichaam kan de grote hoeveelheid kwik die vrijkomt door Amalgaamvullingen niet afvoeren. Het kwik wordt opgeslagen in het lichaam en zorgt in de meeste gevallen voor problemen.

Een chronische kwikvergiftiging brengt de volgende symptomen met zich mee: jeuk en tinteling, met name rond de mond. Verder ontstaan er spraakstoornissen en evenwichtsstoornissen. Ook het gehoor en het zicht kan worden aangetast. Haaruitval en verlies van tanden en nagels wordt ook gezien, vooral bij jonge kinderen. De bloeddruk wordt hoog en de hartslag versneld. Ook het loslaten van de huid wordt gezien. Vaak ontstaan er neusinfecties, keelinfecties en oorontstekingen. Ook krijgen deze mensen vaker te maken met een schimmelinfectie. Het afweersysteem wordt door de kwikvergiftiging aangetast.

Miljoenen mensen lopen met Amalgaam in hun mond en weten niet dat het de oorzaak is van hun gezondheidsproblemen. Heel typisch is de chronische vermoeidheid (CVS) en ziekten van de hersenen (Alzheimer). Het vernietigende kwik komt natuurlijk ook via andere wegen in ons lichaam (voeding, lucht, inentingen, medicijnen,…).

Onlangs sprak ik een cliënt die al bijna 10 jaar antidepressiva slikt. Het begon met hyperventilatieklachten, angststoornissen en altijd moe en hongerig. “Ik zou niet weten waarom ik depressief zou moeten zijn, ik heb een prima leven”. Ook de huisarts en psycholoog konden hem niet verder helpen. Ik vroeg hem of hij Amalgaamvullingen had of ooit had gehad. Hij gaf aan op dit moment 13 kiezen gevuld te hebben met Amalgaam. Tijd voor een kwiktest! Wat bleek? Geen twijfel mogelijk; een aanzienlijke kwikvergiftiging!

En dan?

Het is belangrijk om de bestaande Amalgaamvullingen te laten verwijderen. Vraag goed na of je tandarts bekend is met het zorgvuldig verwijderen van Amalgaamvullingen, er kan bij onzorgvuldig verwijderen namelijk meer kwik vrijkomen dan nodig. Het gebruik van een zogenaamde cofferdam is echt noodzakelijk. Werkt de tandarts hier niet mee, ga dan op zoek naar een natuur- of biologische tandarts in de buurt.

Daarnaast is het belangrijk om gelijk te starten met het ontgiften van je lichaam. Ook als je nu geen Amalgaamvullingen meer hebt, maar in het verleden wel hebt gehad. Het kwik is namelijk opgeslagen in je lichaam en kan zo de vervelende klachten veroorzaken. Lees hier over hoe je jouw lichaam kunt ontgiften met Bio-Mare zeewier.