Je vraagt het je vast weleens af, waarom zou ik zeewier kopen? Is het echt zo gezond als men zegt? Moet ik klachten hebben om zeewier te gaan gebruiken of is het ook geschikt als ik gezond wil blijven?

In dit blog geef ik antwoord op deze vragen. Daar gaan we!

Aanvulling op je dagelijkse voeding

Zeewier is een bron van eiwitten, vitamines en mineralen, kortom de basis voedingsstoffen voor een gezond lichaam.

Onlangs kreeg ik de vraag of je ook een teveel aan voedingsstoffen binnen kunt krijgen wanneer je zeewier poeder of capsules neemt.

De zeewier die wij bieden, zowel de poeder als de capsules, bestaat uit pure zeewier zonder enige toevoeging. De mineralen en vitaminen die van nature aanwezig zijn in zeewier, zijn ook aanwezig in de poeder en capsules.

Je kunt het gebruik van zeewier vergelijken met een portie groente waarin de voedingsstoffen ook in de natuurlijke verhouding aanwezig zijn. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over een teveel van deze broodnodige voedingsstoffen. Het lichaam regelt zelf welke stoffen er op dat moment in het lichaam nodig zijn. Een teveel wordt uitgescheiden of opgeslagen voor tijden van schaarste.

Mocht je willen weten hoe het met je Josiumstatus is gesteld, doe dan deze eenvoudige urinetest.

Sterk ontgiftende werking

Het lichaam heeft mineralen nodig om de afvalstoffen in het lichaam te kunnen uitscheiden. Wanneer er een tekort is aan deze mineralen, door stress, slechte voeding, roken, alcohol, amalgaamvullingen etc., zal het lichaam de afvalstoffen opslaan in het vetweefsel, daar zijn ze het meest “veilig”. Maar geloof me, daar wil je ze niet hebben. Zorg er dus voor dat je voldoende mineralen per dag binnenkrijgt. Inname van zeewier kan je hierbij enorm goed helpen.

Versterkt het immuunsysteem

Ons immuunsysteem helpt ons lichaam vechten tegen virussen, bacteriën en andere ziekteverwekkende micro-organismen. Naast gezond eten, bewegen en een goede balans in spanning en ontspanning is voeding erg belangrijk om het immuunsysteem zijn werk te kunnen laten doen. Wanneer het immuunsysteem actief is vergt dit veel energie. Dit merk je aan vermoeidheid, maar ook aan trek in zoete dingen en dan kies je meestal niet voor fruit, maar voor koek, snoep en chocola. Herkenbaar?

Bij veel mensen is het immuunsysteem overactief. De oorzaak hiervan is vaak een chronische ontsteking waar je, naast de genoemde klachten, verder helemaal geen last van hoeft te hebben. Zeewier kan in het geval van een actief immuunsysteem helpen om het lichaam van de juiste voedingsstoffen te voorzien en op die manier ondersteuning bieden voor bijvoorbeeld het oplossen van ontstekingen.

Positieve gevolgen van het gebruik van zeewier

• helpt bij schildklierklachten

• helpt bij het ontgiften van je lichaam

• verbetert de afweer

• verhoogt het energie niveau

• kan helpen bij huid- en haar aandoeningen (eczeem, droge huid, haaruitval, psoriasis)

• verbetert de stofwisseling

• past goed in een dieet

• ondersteunt de algehele gezondheid

Uiteraard zijn er nog veel meer voordelen op te noemen om zeewier iedere dag toe te voegen aan je dagelijkse voeding. In een volgend blog lees je er zeker meer over!

Wanneer kies ik voor zeewier poeder en wanneer voor zeewier capsules?

De poeder wordt ingenomen door de poeder op te lossen in lauwwarm water en dit op te drinken. In het begin moet je wennen aan de smaak. Na anderhalve week ben je aan de smaak gewend. Zeewier in poedervorm is eigenlijk de beste keuze. De opname van voedingsstoffen begint namelijk al in je mond. Bij de inname van zeewier in capsulevorm begint de opname pas in de maag, waar de capsule wordt opgelost en de poeder zijn werking kan starten.

Mocht je twijfelen of je aan de smaak zal wennen, kies dan voor de zeewier capsules. Je kunt altijd een capsule openmaken en het poeder oplossen in water om zo te kijken of je in het vervolg voor de poeder kan kiezen.

Veel zeewier gebruikers kiezen ervoor om zowel poeder als capsules in huis te hebben. Zij gebruiken de poeder voor thuis en de capsules voor onderweg, lekker makkelijk!