Wat is Bovis waarde en wat zegt dat nu precies?

Voor het meten van levenskracht of levensenergie is er een frequentieschaal: de “Bovis”. Het meet als het ware de vitaliteit van ons voedsel.
Verse groenten die uit de grond zijn gekomen hebben een andere vitaliteit dan verwelkte groenten. Zo is er ook een verschil met groenten uit de magnetron, daar zit eigenlijk geen levenswaarde meer in.  Dit is inmiddels een algemeen aanvaarde waarheid. Hoe meet je deze vitaliteit?

Als je de vitaliteit wil meten gebruik je de frequentieschaal: de Bovis. Deze weegschaal is ontwikkeld door de Fransman André Bovis en geperfectioneerd door André Simoneton. De Bovis-schaal is gemaakt om vitaliteit te meten. Deze waarde wordt gemeten door de trilling van materie.

Hoe meet je de Bovis-waarde eigenlijk?

De Bovis waarde wordt gemeten door middel van een biotensor of een pendel en wordt uitgedrukt in Bovis. De Bovis waarde is het trillingsgetal van materie. Hoe lager de waarde op de Bovis-schaal, hoe minder vitaal het product is wat gemeten word. Zo lopen mensen met een Bovis-waarde van minder dan 6.500 Bovis meer kans om ziek te worden. Bovendien zal hun energieniveau lager zijn.

Als je Bovis waarde hoger is, zul je jezelf fitter voelen en zal je weerstand hoger zijn. Je zit zowel fysiek als mentaal beter in je vel.

Een goed dieet kan erg heilzaam zijn.

  • De waarde van gekookt voedsel is aanzienlijk lager dan de waarde van vers geplukt of geoogst voedsel. Bij het verwarmen van levensmiddelen boven 40ºC worden enzymen geïnactiveerd, gaat levenskracht verloren, vermindert de Bovis waarde en gaan voedingsstoffen verloren.
  • Biologisch voedsel heeft over het algemeen een hogere waarde in vergelijking met fruit of groenten die niet afkomstig zijn uit de biologische landbouw, vaak zijn deze besmet met chemicaliën of is er genetische manipulatie toegepast.
  • De waarde van ons voedsel neemt af in verhouding tot het niveau van verwerking en wijziging ervan. Niet alleen na verloop van tijd, maar ook door bewaren, koken of koelen.
  • Ook bij natuurlijke supplementen is het erg belangrijk dat er een hogere of minimaal even hoge Bovis waarde aan hangt. Anders zal er geen verbetering optreden. Dit zegt meteen dus ook iets over de toegevoegde waarde van een supplement.
  • Een mobiele telefoon bij je dragen of in de buurt zijn van stralingsapparatuur zoals een magnetron heeft ook een negatief effect op de Bovis waarde.
  • Vlees heeft direct na de slacht een waarde van 6500, maar verliest heel snel zijn waarde. Na bakken of koken heeft vlees nog maar 3000 tot 4000 Bovis. Natuurlijk scheelt het wel waar je je vlees vandaan haalt. Het scheelt veel hoe het vee gehouden en gevoerd is. Zo heeft wild een hogere Bovis waarde dan vee wat in hokken geleefd heeft.

De Bovis volgens Robert H. Steelooper

De befaamde Nederlander Robert H. Steelooper stelt: ‘Voedingsmiddelen met een Bovis waarde beneden de 7.000 kosten het lichaam energie en zijn ziekmakend. Boven de 7.500 geven ze energie en zijn deze voedingsmiddelen goed voor de gezondheid te noemen. Boven de 9.000 hebben voedingsmiddelen zelfs een reinigende en therapeutische werking’

Dr. Robert H. Steelooper is niet de eerste de beste met een mening over de Bovis en de Bovis waarde van voedingsmiddelen. Hij heeft al veel successen op zijn naam staan. Hij studeerde geneeskunde en filosofie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, volgde een ayurvedische geneeskunde, is orthomoleculair arts, fysiotherapeut gespecialiseerd in manuele therapie (gewrichtspijn) en volgde daarnaast een studie sociale geneeskunde aan de Universiteit Utrecht. het Globaal Medisch Dossier en voor de Bedrijfsvereniging voor de Gezondheid (Noot van de redactie: in Nederland). Sinds 2010 woont hij in Portugal, waar hij arts is bij het Consultorio de Medicina Natural.

Het is goed om te kijken naar de vitale waarde van voedingsstoffen en dus ook van aanvullende voeding d.m.v. supplementen. Het blijkt dat met het inzicht in deze waarde van een supplement ook de werking kan worden bepaald.

55.000 Bovis waarde in de zeewierproductenBovis waarde zeewierkopen.nl

Zo dragen supplementen met een hoge Bovis waarde écht bij aan een goede gezondheid. De waarde van de zeewierproducten van ZEEWIERKOPEN.NL zijn bepaald op wel 55.000 Bovis! Deze is gemeten door Karel en Dieneke van DJR-Advies. Zij zijn heel kundig en zuiver op dit gebied. Neem gerust een kijkje op de website.

Zelf gebruik ik de zeewierproducten elke dag, al meer dan 25 jaar! Nu ik dit weet over de waarde van Bovis en daarmee de levenskracht van onze voeding en aanvullende voeding d.m.v. supplementen, begrijp ik ook de heilzame werking. Het is een bevestiging van wat ik al jaren voel, meer vitaliteit met zeewier en daar ben ik enorm dankbaar voor.

Ik hoop dat veel mensen de vitale werking van de zeewierproducten van ZEEWIERKOPEN.NL mag ontdekken!