U heeft het vast voorbij zien komen, zeewier als groente van de toekomst. Het was in verschillende kranten te lezen.

zeewier kopen

De Nederlandse overheid zal miljoenen ter beschikking stellen om ook zeewier in Nederland te kunnen kweken. Goed nieuws, want zeewier past nu eenmaal perfect in ons dagelijks voedingspatroon. Ik zal u vertellen waarom.

 

In Nederland moeten we nog erg wennen aan het eten van zeewier, maar in Aziatische landen zoals Japan eten ze dit zeevoedsel al generaties lang. Japanners behoren tot de gezondste mensen ter wereld. Volgens onderzoek komt dit grotendeels door hun gezonde dieet, waar zeewier een onderdeel van is.

 

De meeste stoffen die we tekort komen, zitten in zeewier:

Eiwitten – Zeewieren bevatten een goede kwaliteit eiwitten, met name ook het schaarse aminozuur Glycine. Ons lichaam maakt Glycine zelf aan, maar bij stress en ziekte ontstaan er gemakkelijk tekorten. Glycine bevordert onder andere de opname van calcium.

Jodium – Vrijwel alle zeewieren bevatten Jodium. Onze schildklier kan hierdoor goed zijn werk doen en voldoende schildklierhormonen produceren.

Omega 3 – Veel zeewieren bevatten Omega 3 in ruime hoeveelheden. In zeewier tref je de  actieve vorm van Omega 3 aan, hiermee kan ons lichaam direct aan de slag.

Vezels – Zeewieren bevatten veel oplosbare vezels. Mensen met gevoelige darmen kunnen hier baat bij hebben. Veel Nederlanders eten te weinig van deze goede vezels. Ze zijn voedsel voor onze darmflora.

Chlorofyl – Zeewieren bestaan in de soorten bruin-, groen- of roodwieren. Alle bevatten chlorofyl. Chlorofyl is bladgroen, oftewel omgezet zonlicht. Het heeft een zeer gunstige, met name reinigende, werking op onze gezondheid.

Mineralen – Zeewieren zijn extreem rijk aan mineralen. Het schaarse Magnesium is rijkelijk in zeewier te vinden. Bij stress scheiden we veel Magnesium uit. Magnesium is een kalmerend mineraal net als zink. In zeewier zit veel Calcium en eiwitten die de Calcium opname verhogen zoals Glycine.

 

Maar, is zeewier echt wel zo gezond?

 

Hoe zit het met vervuiling?
Volgens vele onderzoeken is zeewier niet vervuild. Het kleine beetje vervuiling dat wel wordt gemeten, zit ruim binnen de veiligheidsgrenzen. Zelfs het beruchte kwik wordt nauwelijks in zeewier aangetroffen. Zeewier groeit snel waardoor het niet de tijd heeft om veel zware metalen in zich op te nemen. Deze metalen zoals lood, cadmium en arsenicum worden helaas wel vaak gemeten in groenten en fruit uit eigen tuin.  Dit is voor een groot deel te wijten aan  de luchtvervuiling in ons land. Handig is wel om in de gaten te houden waar het zeewier wat je consumeert of suppleert vandaan komt. Bio-Mare zeewier wordt gewonnen uit de Noordelijke IJszee.

 

Bio-Mare zeewier supplementen.

Kortom, zeewier toevoegen aan uw dagelijkse voeding is een goed idee. Heeft u niet elke dag de gelegenheid om verse zeewier te eten? Bio-Mare heeft pure zeewier in poedervorm om bij de maaltijd te gebruiken of als gezonde drank tussendoor. Wilt u het uzelf helemaal gemakkelijk maken, dan zijn de Bio-Mare zeewier capsules ideaal voor onderweg of op het werk.