Over zeewier kopen in mijn webshop

Er zijn veel verschillende soorten zeewier. De soort zeewier die u via deze webshop krijgt aangeboden is Ascophyllum Nodosum en behoort tot de bruinwieren. De Nederlandse benaming is Knotswier.

Net als bij andere zeewieren heeft Knotswier een houvast aan de basis en het groeit omhoog in een ingewikkeld patroon van bladeren die luchtblaasjes bevatten op regelmatige afstanden, die er voor zorgen dat de planten in het water zweven. Het kan een lengte hebben van tot wel 30 meter en kan tientallen jaren leven, maar het is niet vruchtbaar gedurende de eerste vijf jaar.

Knotswier

Knotswieren worden gewonnen uit de Noordelijke IJszee, het meest schone stukje zee op aarde. Knotswier is zeer effectief in het verzamelen van voedingsstoffen en mineralen uit het omringende zeewater, waardoor het een waardevolle bron is voor menselijke voeding.

De Fransman René Quinton ontdekte in 1897 dat zeewater voor 98% identiek is aan ons bloedplasma. Hoe mooi is het om een stukje zee te kunnen nuttigen door de inname van Knotswier?

Alle mineralen op aarde zijn geconcentreerd in zeewater. Zeewater is de basis van alle leven op aarde en in een gezonde, niet vervuilde zee omgeving heeft alle leven een dubbele levensverwachting ten opzichte van leven op aarde en bovendien in volmaakte gezondheid.

Knotswier is één van de zeewieren die het rijkst is aan mineralen en wordt geoogst vanwege de goede eigenschappen. De chemische samenstelling van knotswier is omvangrijk en complex. Het mineralengehalte is extreem hoog. Het bevat aanzienlijke hoeveelheden jodium, kalium, magnesium, calcium, ijzer, b-vitamines en vitamine C.

Andere componenten die de lijst compleet maken zijn: broom, alginaat, eiwitten, mannitol, stikstof. Silicium, fosfor, cellulose, selenium, zink, borium, laminaire, vanadium, molybdeen en beryllium. De actieve basis ingrediënten van knotswier zijn jodium, alginzuur, fucoxanthine en fucoidan.

Reinigend effect zeewier

Knotswier heeft de eigenschap om afvalstoffen aan zich te binden waardoor er een sterk reinigend effect optreedt.

Zeewier kopen capsules losDe meest bekende medicinale toepassingen van knotswier zijn:

  • aanvulling op uw dagelijkse voeding
  • ondersteuning van uw gezondheid
  • sterk ontgiftende werking
  • gunstige invloed op uw immuunsysteem
  • ondersteunt de schildklierfunctie
  • verbetert de stofwisseling
  • verhoogt uw energieniveau
  • uitwendige behandeling van de aangedane huid (wonden, schaven, acné of eczeem)